Tips – packa vandringsryggsäcken

Här kommer några tips på hur du kan packa din ryggsäck när du ska ut och vandra.

 1. Önskvärt är att du har en modell som passar dig, med stabilt avbärarbälte och justerbar rygglängd gör att ryggsäcken sitter bra och underlättar vandringen.
 2. Packpåsar, gärna i olika färger, gör att du lättare och snabbare hittar i ryggsäcken. Röd packpåse för underkläder, grön packpåse för maten, blå packpåse för sopor osv. Skönt att veta att allt du har med dig är torrt oavsett hur mycket nederbörd det är under vandringen.
 3. Packa bara med dig sådant du vet hur du använder, sådant du faktiskt kommer att använda och ha med en sak för varje funktion. Alla bra att ha-saker lämnar du hemma.
 4. Packa din ryggsäck själv. Ett tips för att lära dig var du har allt kan vara att packa i och packa ur och packa i och packa ur.- Saker du inte behöver längst ned som sovsäck och nattkläder.- I mitten sådant du behöver under dagen.

  Överst lägger du sådant som du behöver lätt tillgängligt. Det kan vara regnställ, extra ylletröja att ta på under rasten. Det är smidigt att även ha kök, tallrik, bestick, kåsa och mat lätt tillgängligt.

  – I sidfickor/ lock packar du vatten och ev snacks.

  Försök packa de tyngsta sakerna närmast ryggraden och högre upp i ryggsäcken så får du en bra tyngdpunkt. Det kan vara bra att ha tältet överst.

  Inspiration till inlägget från Vandringsbloggen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s